Камарата на представителите (долната камара на американския конгрес) гласува в петък

...
Камарата на представителите (долната камара на американския конгрес) гласува в петък
Коментари Харесай

US Конгресът одобри временно финансиране до 16 декември

Камарата на представителите (долната камара на американския конгрес) гласува в петък за одобрение на краткотраен законопроект за финансиране на държавното управление до 16 декември и попречване на прекъсване работата на държавното управление. Това се случва единствено часове преди крайния период в среднощ, съобщи CNN.

Сенатът (горната камара) към този момент одобри мярката на двупартийна основа в четвъртък.

След като Камарата на представителите одобри законопроекта, той ще отиде при президента Джо Байдън за неговия автограф. 

Конгресмените показаха убеденост, че няма да има шътдаун, само че за Конгреса през последните години е типично да се сблъска с крайните периоди за финансиране.

Отчасти това се дължи на обстоятелството, че противопоставящите се страни намират за по-лесно да реализират сделки в последния миг, с цел да предотвратят прекъсването при лимитирано време.

Този път никоя от партиите не желае да бъде упреквана за прекъсване на работата - изключително толкоз покрай последващите междинни избори през ноември, където контролът върху Конгреса е заложен на карта.

Конгресмените, които ще бъдат избрани отново, също са нетърпеливи да завършат работата си, за да могат да се върнат в родните си щати за акцията.

В допълнение към парите за поддържане на активността на държавните организации, мярката за краткосрочно финансиране, показана по-рано тази седмица, осигурява към 12 милиарда $ помощ за Украйна.

Помощта за Украйна е двупартиен приоритет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР